Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Japonsko sa po zrážke plavidiel pokúša zachrániť 20 rybárov z KĽDR

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Podľa AP 1300-tonový japonský hliadkujúci čln Okuni, ktorý strážil rybársku oblasť, sa zrazil s loďou pri severnom pobreží Japonska, v lokalite približne 350 km severozápadne od polostrova Noto.

Tokio 7. októbra (TASR) - Severokórejské rybárske plavidlo sa v pondelok po zrážke s japonským člnom, hliadkujúcim v rybárskej oblasti, potopilo a všetkých 20 členov jeho posádky spadlo do mora. Informovala o tom japonská pobrežná stráž.

Podľa agentúry AP 1300-tonový japonský hliadkujúci čln Okuni, ktorý strážil rybársku oblasť, sa zrazil so severokórejskou oceľovou loďou pri severnom pobreží Japonska, v lokalite približne 350 kilometrov severozápadne od polostrova Noto.

Japonský Úrad pre rybolov oznámil, že jeho hliadkujúci čln spoločne s lietadlami a loďami pobrežnej stráže nespresnený počet severokórejských rybárov zachránili a pátrajú po ďalších. Podľa agentúry AFP bolo zatiaľ zachránených desať rybárov.

Oblasť je známa tým, že je bohatá na kalmáre, a z toho vyplývajúcim rušným rybolovom. Japonsko posilnilo hliadky v mori, keďže pytliactvo Severokórejčanov sa rozbujnieva.