Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Vo vojenskom výcvikovom centre v Japonsku sa strieľalo, hlásia obete

Členovia japonských síl sebaobrany sa zhromažďujú v blízkosti zariadenia na základnej strelnici po smrteľnej streľbe v Gifu v strednom Japonsku v stredu 14. júna 2023. Foto: TASR/AP

Hovorca japonskej armády potvrdil, že počas incidentu bolo vystrelených osem rán.

Tokio 14. júna (TASR) - Dvaja ľudia prišli o život a jeden ďalší človek utrpel zranenia pri streľbe vo vojenskom výcvikovom stredisku v japonskej prefektúre Gifu. V stredu o tom informoval generálny tajomník japonskej vlády Hirokazu Matsuno. TASR správu prevzala z agentúr AFP a Reuters.

Incident sa odohral o 09.00 h miestneho času (02.00 h SELČ). Podľa Matsuna bol páchateľom 18-ročný kadet japonskej armády, ktorý postrelil svojich troch kolegov. Tajomník dodal, že podozrivý bol zadržaný, ďalšie informácie však neposkytol. Japonská štátna televízia NHK uviedla, že páchateľ strieľal z automatickej zbrane.

Hovorca japonskej armády potvrdil, že počas incidentu bolo vystrelených osem rán.

Agentúra AFP pripomína, že násilná trestná činnosť je v Japonsku pomerne zriedkavým javom, no počas uplynulého roka sa v tejto ázijskej krajine vyskytlo podobných incidentov hneď niekoľko. V júli 2022 bol spáchaný atentát na japonského expremiéra Šinza Abeho a v apríli 2023 súčasný premiér Fumio Kišida vyviazol bez zranení po tom, čo po ňom istý muž hodil výbušné zariadenie.