Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Pre zemetrasenie v Tokiu dočasne nepremávajú rýchlovlaky

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Epicentrum zemetrasenia, ktoré nastalo o 22.41 h tamojšieho času (15.41 SELČ) v hĺbke 80 kilometrov, sa podľa Japonského meteorologického ústavu nachádzalo v prefektúre Čiba východne od Tokia.

Tokio 7. októbra (TASR) - Zemetrasenie s magnitúdou 6,1 zasiahlo vo štvrtok neskoro večer miestneho času oblasť japonskej metropoly Tokio a jej okolia. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na Japonský meteorologický ústav (JMA).

Ako uviedla štátna televízia NHK, riziko vĺn cunami v dôsledku zemetrasenia nehrozí. Epicentrum zemetrasenia, ktoré nastalo o 22.41 h tamojšieho času (15.41 SELČ) v hĺbke 80 kilometrov, sa podľa JMA nachádzalo v prefektúre Čiba východne od Tokia.

Nateraz nehlásili nijaké obete, zranených ani škody na majetku. Miestnych obyvateľov však úrady varovali pred možnými dotrasmi a v Tokiu dočasne prerušili premávku rýchlovlakov.

Japonsko, nachádzajúce sa na mieste stretu štyroch tektonických dosiek, patrí vo svetovom meradle medzi oblasti najviac ohrozené zemetraseniami a vlnami cunami.