Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Pri zrážke autobusu s nákladným autom zahynulo v JAR najmenej 15 ľudí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Nehoda sa stala v piatok v skorých ranných hodinách. Záchranári boli na miesto privolaní o 05.05 h miestneho času.

Johannesburg 10. júna (TASR) - Pätnásť ľudí zahynulo a 37 ďalších utrpelo zranenia pri čelnej zrážke autobusu s nákladným vozidlom na diaľnici neďaleko hlavného mesta Juhoafrickej republiky (JAR) Pretória. Informuje o tom agentúra AFP s odvolaním sa na miestne záchranné zložky.

Nehoda si zatiaľ vyžiadala 15 obetí – osem žien a sedem mužov – a 37 ľudí sa zranilo, uviedol hovorca záchranných zložiek Thabo Charles Mabaso.

Nehoda sa stala v piatok v skorých ranných hodinách. Záchranári boli na miesto privolaní o 05.05 h miestneho času. Tamojšie záchranné zložky vo vyhlásení uviedli, že autobus a nákladné vozidlo sa čelne zrazili. "Niekoľko osôb ležalo v okolí miesta nehody a niektorí boli uväznení vo vozidle," píše sa vo vyhlásení. Vážne zranenia utrpelo sedem osôb.

Cestná infraštruktúra Juhoafrickej republiky patrí k najrozvinutejším na africkom kontinente, pripomína AFP. Problémom je však bezpečnosť na cestných komunikáciách – počas nedávnych vianočných sviatkov zahynulo na cestách v JAR takmer 1500 ľudí.