Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Zahraničie

Zlodeji ukradli tržby z vystúpení Biebera a Bon Jovi

Justin Bieber Foto: TASR/AP

Páchatelia pomocou dlát a kladív prerazili dvojitý múr bezpečnostnej miestnosti štadióna, kde boli v trezoroch uložené tržby z podujatí.

Johannesburg 13. mája (TASR) - Zlodeji v juhoafrickom Johannesburgu odcudzili z tamojšieho futbalového štadióna víkendové tržby z koncertov popovej hviezdy Justina Biebera a rockovej skupiny Bon Jovi. V pondelok o tom informovala agentúra DPA s odvolaním sa na miestne zdroje.

V dôsledku prebiehajúceho vyšetrovania štadión FNB Stadium uzatvorili. Športový stánok, známy aj ako Soccer City, v roku 2010 hostil finálový zápas majstrovstiev sveta vo futbale.

Podľa rádia Eye Witness News páchatelia pomocou dlát a kladív prerazili dvojitý múr bezpečnostnej miestnosti, kde boli v trezoroch uložené tržby z podujatí. Zlodeji sa pri svojej akcii museli takisto vyšplhať na steny budovy pomocou lán.

Výška odcudzenej hotovosti je v prepočte vyše 254.000 eur, uvádza agentúra Reuters, citujúc policajné zdroje.

V sobotu sa na štadióne uskutočnil koncert americkej skupiny Bon Jovi, ktorý navštívilo približne 70.000 ľudí. Nasledujúci večer pred 90-tisícovým publikom vystupoval 19-ročný kanadský spevák Justin Bieber.

Podľa nemenovaného policajného príslušníka si prevádzkovatelia štadióna všimli až v pondelok ráno, že peniaze chýbajú. "Zatiaľ nevieme, koľko ľudí je do prípadu zapojených, stále zhromažďujeme dôkazy," dodal policajt.