Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Zahraničie

Jeden z holandských vlakov pred zrážkou asi prešiel na červenú

Zrážka vlakov v Amsterdame. Foto: TASR/Internet

Poschodový medzimestský rýchlik sa s osobným vlakom čelne zrazil v sobotu večer neďaleko železničnej stanice Sloterdijk.

Amsterdam 23. apríla (TASR) - Sobotňajšiu zrážku vlakov v Amsterdame, ktorá si vyžiadala jednu mŕtvu a desiatky zranených, pravdepodobne spôsobil jeden zo strojvodcov, ktorý prešiel na červenú. S odvolaním sa na predbežné výsledky vyšetrovania to oznámila vláda. Citovala ju agentúra AP.

Ministerka pre infraštruktúru Melanie Schultzová v liste parlamentu uviedla, že na potvrdenie predpokladov bude potrebné ďalšie vyšetrovanie.

Poschodový medzimestský rýchlik sa s osobným vlakom čelne zrazil v sobotu večer neďaleko železničnej stanice Sloterdijk. Viac ako 40 osôb utrpelo vážne zranenia, 16 z nich deň po nehode zostávalo v nemocniciach.

Zvonku na súpravách nevznikli viditeľné väčšie škody a ani jeden z vlakov sa neprevrátil. Mnohí cestujúci sa zrejme zranili, keď ich pri náraze prudko odhodilo z miesta. Nehoda spôsobila úplné prerušenie železničnej dopravy na rušnej trati medzi amsterdamskou hlavnou stanicou a medzinárodným letiskom Schiphol.