Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Zahraničie

Jedenásťročný strelec zo školy použil zbrane svojho starého otca

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

K útoku došlo na súkromnej škole v meste Torreón v piatok ráno po začiatku vyučovania. Chlapec požiadal o povolenie odísť z triedy, aby mohol ísť na toaletu.

Mexiko 14. januára (TASR) - Mexický prokurátor v pondelok oznámil, že zbrane, ktoré použil 11-ročný žiak v piatok počas smrtiacej streľby na škole v severnom Mexiku, patria chlapcovmu starému otcovi. Informovala o tom agentúra AP.

Guvernér mexického štátu Coahuila Miguel Ángel Riquelme uviedol, že starý otec pravdepodobne nemal na zbrane potrebné povolenie. Úrady podľa prokurátora ukončia predbežné vyšetrovanie predtým, ako rozhodnú o tom, či voči chlapcovmu starému otcovi vznesú obvinenia.

K útoku došlo na súkromnej škole v meste Torreón v piatok ráno po začiatku vyučovania. Chlapec požiadal o povolenie odísť z triedy, aby mohol ísť na toaletu. Trvalo mu to dlho. Učiteľka vyšla za ním a chcela vysvetlenie.

Školák spustil paľbu z dvoch zbraní. Streľbou usmrtil učiteľku a ďalším šiestim osobám spôsobil zranenia. Následne spáchal samovraždu. Úrady uviedli, že chlapec žil so svojimi starými rodičmi.