Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 26. október 2024Meniny má Demeter
< sekcia Zahraničie

Deväť osôb zahynulo pri požiari továrne v Južnej Kórei

Hasiči pracujú na mieste vyhorenej továrne na výrobu lítiových batérií v juhokórejskom meste Hwaseong v pondelok. 24. júna 2024. Foto: TASR/AP

Príčina požiaru zatiaľ nie je známa.

Soul 24. júna (TASR) - Na deväť sa zvýšil počet obetí požiaru v továrni na výrobu lítiových batérií v Južnej Kórei. Zranené sú štyri osoby a pätnásť ďalších je nezvestných, informovala agentúra AP s odvolaním na miestnych predstaviteľov, píše TASR.

Požiar zachvátil niekoľkoposchodovú továreň firmy Aricell v meste Hwasong južne od juhokórejskej metropoly Soul. Tamojší predstavitelia hlásili pôvodne jednu obeť a štyroch zranených.

Záchranárom sa neskôr podarilo z továrne dostať osem mŕtvych tiel, čím sa počet obetí zvýšil na deväť, povedal predstaviteľ miestneho hasičského zboru. Spresnil, že väčšina nezvestných ľudí pochádza zo zahraničia. Signál z mobilných telefónov nezvestných vychádzal z druhého poschodia továrne, dodal.

Miestne médiá napísali, že plamene sa z veľkej časti podarilo uhasiť. Príčina požiaru zatiaľ nie je známa. Juhokórejská agentúra Jonhap informovala, že záchranári našli v továrni približne 20 tiel.