Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Palestínčan pobodal nožom dvoch izraelských civilistov

Ilustračná snímka. Foto: Polícia SR

V prípade dvoch zranených civilistov išlo o mužov vo veku zhruba 25 rokov, ktorých previezli do nemocnice.

Jeruzalem 13. septembra (TASR) - Palestínčan pobodal v pondelok nožom dvoch izraelských civilistov v Jeruzaleme. Následne bol postrelený príslušníčkou pohraničnej polície, uviedli policajné a zdravotnícke zdroje. Správu priniesla agentúra AFP.

Útočník "pobodal dvoch civilistov nožom" blízko hlavnej autobusovej stanice v Jeruzaleme, uviedla vo vyhlásení polícia.

"Príslušníčky pohraničnej polície incident spozorovali, pričom jedna z nich spustila paľbu a zneškodnila teroristu", ktorý následne dostal zdravotnícku starostlivosť. Jeden z hovorcov polície pre AFP spresnil, že v prípade útočníka išlo o Palestínčana z predjordánskeho mesta Hebron.

V prípade dvoch zranených civilistov išlo o mužov vo veku zhruba 25 rokov, ktorých previezli do nemocnice. Ich stav bol podľa nemocničných zdrojov uspokojivý. Informácie o stave útočníka neboli bezprostredne známe, keď ho však odvádzali na vyšetrenie, usmieval sa, uviedol fotograf agentúry AFP.

Izraelská armáda uviedla, že v pondelok sa ďalší Palestínčan snažil dobodať izraelského vojaka skrutkovačom na križovatke v blízkosti osady Guš Ecion južne od mesta Betlehem na okupovanom Západnom brehu, píše AFP. Vojaci prítomní na mieste útok prekazili a útočníka zneškodnili.

Napätie na Západnom brehu a vo východnom Jeruzaleme stúplo po tom, čo z prísne stráženého väzenia na severe Izraela minulý týždeň ušlo šesť palestínskych militantov. Incident viedol k rozsiahlemu pátraniu, v rámci ktorého sa podarilo dolapiť doposiaľ štyroch z nich.