Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

STREĽBA NA AUTOBUS: Zranenia utrpelo najmenej sedem ľudí

Dobrovoľníci so záchrannou službou čistia krv z miesta streľby, ktorá zranila niekoľko Izraelčanov neďaleko Starého mesta Jeruzalema, v nedeľu 14. augusta 2022. Foto: TASR/AP

Incident sa odohral na parkovisku v blízkosti Múru nárekov, ktorý je považovaný za jedno z najposvätnejších židovských miest.

Jeruzalem 14. augusta (TASR) - Najmenej sedem ľudí utrpelo zranenia pri nedeľnej streľbe na autobus v jeruzalemskom Starom meste. Páchateľovi sa podarilo z miesta činu ujsť. TASR správu prevzala od agentúry AFP, ktorá sa odvoláva na vyjadrenie miestnej polície a záchranných zložiek.

Incident sa odohral na parkovisku v blízkosti Múru nárekov, ktorý je považovaný za jedno z najposvätnejších židovských miest.

"Polícia dostala hlásenie o streľbe na autobus. Miesto činu následne uzavrela a v súčasnosti pátra po páchateľovi, ktorému sa podarilo utiecť," vyhlásila izraelská polícia.

Izraelská záchranná služba Červená Dávidova hviezda (MDA) uviedla, že dvaja ranení sa nachádzajú v ťažkom stave v nemocnici. Incident zároveň opísala ako "teroristický útok v Starom meste".

"Prichádzal som smerom od Múru nárekov. Autobus bol plný cestujúcich. Zastavil som blízko hrobky kráľa Dávida a v tej chvíli sa začalo strieľať. Všetci spanikárili," povedal miestnym novinárom vodič autobusu David Kanievsky.

Streľba na autobus sa odohrala po nedávnom trojdňovom konflikte medzi Izraelom a militantnou skupinou Palestínsky islamský džihád (PIJ) v pásme Gazy, ktorý si vyžiadal 49 obetí vrátane 17 detí. Ďalších približne 360 ľudí utrpelo zranenia. Intenzívne boje ukončilo až prímerie sprostredkované Egyptom, ktoré obe strany uzatvorili 7. augusta.