Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Jill Bidenová mala pozitívny test na koronavírus

Na archívnej snímke prvá dáma USA Jill Bidenová. Foto: TASR/AP

Šéf Bieleho domu ukončil izoláciu 7. augusta po tom, ako mal v priebehu dvoch dní už druhý negatívny výsledok testu na koronavírus.

Washington 16. augusta (TASR) - Prvá dáma USA Jill Bidenová mala pozitívny výsledok testu na ochorenie COVID-19. Podľa vyhlásenia Bieleho domu sa choroba u nej prejavuje len miernymi príznakmi. TASR správu prevzala z agentúry AP.

Bidenovci trávia dovolenku v štáte Južná Karolína na ostrove Kiawah od 10. augusta a 71-ročná prvá dáma začala pociťovať príznaky v pondelok. Jill Bidenová, rovnako ako jej manžel, bola voči covidu plne zaočkovaná dvoma dávkami a následne dostala aj dve posilňovacie dávky vakcíny. Bude izolovaná v dovolenkovej rezidencii najmenej päť dní.

"Osoby, ktoré mali s prvou dámou blízky kontakt, už boli upozornené," uviedla vo vyhlásení jej riaditeľka pre komunikáciu Elizabeth Alexanderová. Dodala, že Bidenová sa "momentálne nachádza v súkromnej rezidencii v Južnej Karolíne a vráti sa domov, keď bude mať dva po sebe idúce negatívne testy na covid".

Prezident Joe Biden mal v utorok ráno naďalej negatívny výsledok testu na koronavírus, no z preventívnych dôvodov bude v interiéri nosiť rúško desať dní. Do Washingtonu sa plánuje vrátiť popoludní a neskôr odcestuje do svojho domu v meste Wilmington v štáte Delaware.

Šéf Bieleho domu ukončil izoláciu 7. augusta po tom, ako mal v priebehu dvoch dní už druhý negatívny výsledok testu na koronavírus. Bidena prvýkrát pozitívne testovali na koronavírus 21. júla. Prítomnosť vírusu u neho potvrdil aj ďalší test z 31. júla.