Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Jill Bidenovú prijali v nemocnici, kde podstúpi lekársky zákrok

Na snímke prvá dáma USA Jill Bidenová. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Jill Bidenová (71) je najstaršou prvou dámou v dejinách Spojených štátov a jej 80-ročný manžel je zase najstarším úradujúcim prezidentom USA.

Washington 11. januára (TASR) — Prvá dáma USA Jill Bidenová v stredu v sprievode prezidenta Joea Bidena odletela vrtuľníkom z Bieleho domu do vojenskej nemocnice na predmestí Washingtonu, kde sa podrobí menšiemu operačnému zákroku, počas ktorého jej odstránia léziu na tvári. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Biely dom potvrdil, že ide o "plánovaný ambulantný zákrok, známy ako Mohsova operácia".

Ako píše AFP, tento zákrok sa vykonáva v lokálnej anestézii a považuje sa za vysoko účinný, ak sa vykoná dostatočne včas.

Lekár Bieleho domu Kevin O'Connor predtým uviedol, že "počas bežného vyšetrenia v rámci prevencie rakoviny kože bola nad okom Prvej dámy objavená malá lézia". Z preventívnych dôvodov lekári odporučili jej odstránenie, dodal.

Jill Bidenová (71) je najstaršou prvou dámou v dejinách Spojených štátov a jej 80-ročný manžel je zase najstarším úradujúcim prezidentom USA.

Syn prezidentského páru Beau Biden zomrel v roku 2015 na rakovinu mozgu. Prezident preto označuje snahu o zníženie počtu úmrtí na onkologické ochorenia za jednu zo svojich priorít.