Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Johnson bude novou hviezdou obnoveného programu Spitting Image

Britský premiér Boris Johnson, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Okrem bábky ministerského predsedu producenti zverejnili aj podobizne jeho poradcu Dominica Cummingsa a britského princa Andrewa.

Londýn 5. augusta (TASR) - Bábku britského premiéra Borisa Johnsona zverejnili pred avizovaným návratom satirickej televíznej šou Spitting Image (Presná podoba). Program bežal v rokoch 1984-1996.

Okrem bábky ministerského predsedu producenti zverejnili aj podobizne jeho poradcu Dominica Cummingsa a britského princa Andrewa, informovala v stredu stanica BBC.

Nová séria programu, ktorá sa vráti na obrazovky túto jeseň, je zároveň zameraná na zosmiešňovanie svetových politikov vrátane amerického prezidenta Donalda Trumpa či kremeľského šéfa Vladimira Putina. Spitting Image vytvorili karikaturisti Peter Fluck, Roger Law a Martin Lambie-Nairn.

Program bol nominovaný na deväť cien BAFTA, pričom získal dve, a na štyri ocenenia Emmy.

Johnson, zobrazený s neupravenými blond vlasmi a zle uviazanou kravatou, je jedným z troch úradujúcich britských premiérov, ktorých si zobral daný program za terč kritiky.

Cummings, známy svojím zmyslom pre menej formálnu módu, je zobrazený v modrej mikine a čiernej veste so strieborným golierom.

Šou je známa zobrazením bývalej konzervatívnej britskej premiérky Margaret Thatcherovej v pánskom obleku, nadávajúcej členom svojho vládneho kabinetu. Jej nástupca v úrade John Major bol skarikovaný ako nudná postava so záľubou v hrášku.

Neskorší britskí premiéri - labouristi Tony Blair a Gordon Brown -, ako aj konzervatívci David Cameron a Theresa Mayová tejto príležitosti byť parodovaný "unikli". Pôvodnú šou v jej najlepších časoch sledovalo 15 miliónov divákov.