Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Johnson už absolvuje krátke prechádzky

Britský premiér Boris Johnson, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Johnsona presunuli z JIS na bežné nemocničné oddelenie vo štvrtok večer.

Londýn 10. apríla (TASR) - Britský premiér Boris Johnson je po presunutí z jednotky intenzívnej starostlivosti (JIS) na bežné nemocničné oddelenie schopný robiť "krátke prechádzky". Informovala o tom v piatok podvečer spravodajská televízia Sky News s odvolaním sa na jeho hovorcu.

"Premiér absolvoval krátke prechádzky medzi obdobiami odpočinku, ktoré sú súčasťou poskytovanej starostlivosti na jeho uzdravenie," uviedol hovorca.

Johnson podľa neho "hovoril so svojimi lekármi a ďakuje celému klinickému personálu za vynikajúcu starostlivosť, ktorú dostal". Hovorca dodal, že predseda vlády myslí na tých, ktorí majú túto "hroznú chorobu".

Johnsona presunuli z JIS na bežné nemocničné oddelenie vo štvrtok večer. Ochorenie COVID-19 mu diagnostikovali 26. marca a o tri dni neskôr ho previezli do londýnskej Nemocnice sv. Tomáša po tom, ako sa jeho stav nezlepšoval. V pondelok 6. apríla ho presunuli na jednotku intenzívnej starostlivosti s vysokou teplotou a silným kašľom. V ďalších dňoch dostal kyslíkovú podporu, ale nebol napojený na pľúcnu ventiláciu.

Niekoľko hodín po premiérovi ohlásil pozitívny výsledok testu na koronavírus aj britský minister zdravotníctva Matt Hancock.