Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Johnson: Západ by nemal sankcie rušiť, až kým Rusko neopustí Ukrajinu

Britský premiér Boris Johnson opúšťa Downing Street 10, aby sa v stredu 30. marca 2022 zúčastnil na týždennom stretnutí premiérov v parlamente v Londýne. Foto: TASR/AP

Prímerie podľa Johnsona nebude stačiť a krajiny skupiny G7 by mali sankcie "zintenzívňovať", až kým Ukrajinu neopustí posledný z ruských vojakov.

Londýn 30. marca (TASR) - Britský premiér Boris Johnson v stredu oznámil, že západné krajiny by nemali sankcie zavedené voči Rusku zrušiť dovtedy, kým sa z Ukrajiny nestiahnu všetci ruskí vojaci. TASR správu prevzala z agentúry AP.

Prímerie podľa Johnsona nebude stačiť a krajiny skupiny G7 by mali sankcie "zintenzívňovať", až kým Ukrajinu neopustí posledný z ruských vojakov.

"Určite si nemyslím, že by ste mohli od krajín G7 očakávať zrušenie sankcií len preto, že na Ukrajine je prímerie," povedal premiér, ktorého vyjadrenia zaznamenala na svojej webovej stránke stanica Sky News. Takéto kroky by podľa Johnsona vyhovovali ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi.

Johnson povedal, že Británia rokuje o "posunutí sa na vyšší stupeň" v poskytovaní podpory Ukrajine. Británia podľa premiéra uvažuje nad poslaním obrnených transportérov.

Británia už na Ukrajinu posiela protitankové zbrane a ďalšie vojenské vybavenie. Spojené kráľovstvo sa však chce vyhnúť čomukoľvek, čo by mohlo byť považované za stupňovanie konfliktu, píše AP.