Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Johnson zrušil pre rastúci počet prípadov koronavírusu cestu do Indie

Britský premiér Boris Johnson, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Britský premiér mal pôvodne do Indie odcestovať už v januári. Cestu však zrušili z dôvodu zavedenia celoplošného lockdownnu v Británii.

Londýn 19. apríla (TASR) - Britský premiér Boris Johnson zrušil z dôvodu narastajúceho počtu prípadov koronavírusu SARS-CoV-2 v Spojenom kráľovstve plánovanú cestu do Indie. Informovala o tom v pondelok na svojej webovej stránke stanica BBC.

Úrad britského premiéra na Downing Street uviedol, že Johnson a indický premiér Naréndra Módí namiesto návštevy tento týždeň absolvujú rozhovory s cieľom spustiť plány na budúcu spoluprácu. Premiéri sa podľa Downing Street osobne stretnú neskôr v priebehu tohto roka.

Johnson mal pôvodne do Indie odcestovať už v januári. Cestu však zrušili z dôvodu zavedenia celoplošného lockdownnu v Británii.

Návšteva Indie bola znovu naplánovaná na apríl a Londýn bol presvedčený, že sa ňou podporia obchodné vzťahy a investície medzi oboma krajinami, píše BBC.

India v pondelok oznámila 273.810 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, čo je najvyšší počet zaznamenaný na subkontinente za jeden deň od začiatku pandémie. Už piaty deň po sebe tam hlásili viac ako 200.000 infikovaných za deň a v hlavnom meste Naí Dillí vyhlásili lockdown.

India, ktorá má takmer 1,4 miliardy obyvateľov, minulý týždeň prekonala Brazíliu a po Spojených štátoch sa stala krajinou s druhým najvyšším počtom nakazených na svete.