Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Jordánsky minister zdravotníctva podal demisiu po úmrtiach v nemocnici

Na archívnej snímke vojaci hliadkujú pred vládnou nemocnicou v jordánskom meste Salt, v ktorej zomrelo najmenej sedem pacientov s ochorením COVID-19 na jednotke intenzívnej starostlivosti po zhruba hodinovom výpadku dodávky kyslíka v sobotu 13. marca 2021. Foto: TASR/AP

Obeidat oznámil, že k takmer hodinovému výpadku kyslíka došlo ráno medzi 6:00 h a 7:00 h, čo pravdepodobne viedlo k úmrtiu šiestich pacientov, napísala agentúra AFP.

Salt 13. marca (TASR) - Jordánsky minister zdravotníctva Nazir Obeidat podal v sobotu demisiu po tom, čo v dôsledku výpadku dodávky kyslíka zomrelo v nemocnici neďaleko hlavného mesta Ammán najmenej sedem pacientov s ochorením COVID-19. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na jordánske štátne médiá.

Obeidat oznámil, že k takmer hodinovému výpadku kyslíka došlo ráno medzi 6:00 h a 7:00 h, čo "pravdepodobne viedlo k úmrtiu šiestich pacientov", napísala agentúra AFP. Médiá neskôr informovali, že zomrel aj ďalší pacient.

Jordánsky premiér Bišár Chasawna nariadil vyšetrenie zmienených úmrtí vo vládnej nemocnici v meste Salt, ktoré leží 20 kilometrov severne od Ammánu. Zároveň požiadal ministra zdravotníctva, aby odstúpil z funkcie.

Obeidat pred novinármi povedal, že za to, čo sa stalo, preberá plnú zodpovednosť a že podal demisiu. Premiér Chasawna neskôr potvrdil, že prijal rezignáciu svojho ministra.

Jordánsko, kde žije desať miliónov ľudí, zápasí s prudkým nárastom v počte prípadov nákazy novým koronavírusom i úmrtí, píše AP.