Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Juhokórejčan, ktorý dobrovoľne bojoval za Ukrajinu, sa vráti do vlasti

Na archívnej snímke z 24. mája 2022 príslušníci ukrajinskej teritoriálnej obrany trénujú na predmestí Odesy počas 90. dňa ruskej invázie na Ukrajinu. Foto: TASR/AP

Ri Kun v marci odcestoval na Ukrajinu, aby tam bojoval proti inváznym ruským jednotkám. Nedávno utrpel zranenia počas boja v meste Irpiň pri hlavnom meste Kyjev.

Soul 26. mája (TASR) - Juhokórejský dobrovoľný bojovník Ri Kun, ktorý bol zranený na Ukrajine, sa vracia domov, kde podstúpi rehabilitáciu. Informovala o tom vo štvrtok agentúra Jonhap s odvolaním sa na nemenované zdroje.

Podľa týchto zdrojov bývalý príslušník špeciálnych jednotiek juhokórejského námorníctva, z ktorého sa stal youtuber, odcestuje z poľskej metropoly Varšava vo štvrtok večer kórejského času a v piatok ráno priletí na medzinárodné letisko Inčchon.

Ri Kun v marci odcestoval na Ukrajinu, aby tam bojoval proti inváznym ruským jednotkám. Nedávno utrpel zranenia počas boja v meste Irpiň pri hlavnom meste Kyjev. Pri príchode ho pravdepodobne zadržia.

Južná Kórea od polovice februára zakázala svojim občanom cestovať na Ukrajinu. Tí, ktorí napriek tomu vstúpia na územie tejto krajiny, môžu čeliť až ročnému väzeniu alebo pokute až do výšky desať miliónov wonov (zhruba 7380 eur).

Kun sa stal známym po tom, čo vo svojej relácii s názvom "Fake Men" na videoplatforme YouTube stvárnil výcvikového inštruktora. Neskôr sa objavil v rôznych zábavných reláciách veľkých televíznych staníc.