Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Juhovýchod Francúzska zasiahlo zemetrasenie: Štyria zranení

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Zemetrasenie nastalo tesne pred poludním a jeho epicentrum bolo neďaleko mesta Montélimar v administratívnom regióne Auvergne-Rhône-Alpes na juhovýchode krajiny.

Paríž 11. novembra (TASR) - Štyroch zranených, z toho jedného vážne, si vyžiadalo neobvyklé zemetrasenie s magnitúdou 5,4, ktoré v pondelok zasiahlo juhovýchod Francúzska. S odvolaním sa na miestnych predstaviteľov o tom informovala agentúra AFP.

Jedna osoba utrpela podľa vyhlásenia úradu prefekta departementu Drôme vážne zranenia následkom zrútenia lešenia. Tri ďalšie osoby v susednom regióne Ardéche sa zranili ľahko.

"Opierala som sa o pec v maminej pekárni, keď som pocítila otrasy," uviedla pre agentúru Victoria Brielleová, obyvateľka mestečka Privas, ktoré sa nachádza približne 25 kilometrov od epicentra zemetrasenia. "Zákazníkovi sa prevrátil porcelánový servis a všetko sa rozbilo," dodala.

Iný obyvateľ daného regiónu, Didier Levy, ktorý žije na hrade z 15. storočia, pre AFP povedal, že "lustre sa kývali" ešte niekoľko minút po zemetrasení. "Nikdy som nič také nezažil, otrasy som cítil aj cez meter hrubé steny," zdôraznil Levy, podľa slov ktorého pes začal štekať ešte pred tým, ako ľudia pocítili prvé otrasy.

Podľa informácií francúzskeho seizmologického inštitútu v Štrasburgu došlo k otrasom v odľahlej časti departementu Drôme - medzi mestami Lyon a Marseille.

Inštitút dodal, že zemetrasenie nastalo tesne pred poludním a jeho epicentrum bolo neďaleko mesta Montélimar v administratívnom regióne Auvergne-Rhône-Alpes na juhovýchode krajiny.

Slabé otrasy cítili v mestách Montpellier, Lyon, Saint-Étienne, Grenoble, Avignon a Marseille, vyplýva zo správ zverejnených na sociálnych sieťach.