Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Justin Trudeau navštívil mesto Irpiň, stretne sa aj so Zelenským

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj (vpravo) a kanadský premiér Justin Trudeau počas spoločnej tlačovej konferencie v Kyjeve v nedeľu 8. mája 2022. Foto: TASR/AP

Do Kyjeva pricestovala aj predsedníčka nemeckého Spolkového snemu Bärbel Basová a chorvátsky premiér Andrej Plenkovič.

Kyjev 8. mája (TASR) - Kanadský premiér Justin Trudeau v nedeľu navštívil ukrajinské mesto Irpiň pri Kyjeve. V príspevku na sociálnej sieti Telegram to oznámil starosta mesta Olexandr Markušyn. TASR správu prevzala od agentúry AFP.

"Kanadský premiér prišiel, aby si na vlastné oči pozrel všetky zverstvá, ktoré v našom meste páchali ruskí okupanti," vyhlásil Markušyn.
Na snímke kanadský premiér Justin Trudeau (uprostred) a starosta mesta Irpiň Olexandr Markušyn počas stretnutia 8. mája 2022 v ukrajinskom meste Irpiň. Kanadský premiér Justin Trudeau nečakane navštívil v nedeľu mesto Irpiň neďaleko Kyjeva.
Foto: TASR/AP

Trudeauov hovorca Cameron Ahmad v nedeľu oznámil, že kanadský premiér sa "stretne s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským a uistí ho o neochvejnej podpore ukrajinského ľudu", píše agentúra Reuters.

Do Kyjeva v nedeľu pricestovala aj predsedníčka nemeckého Spolkového snemu Bärbel Basová a chorvátsky premiér Andrej Plenkovič.

Na neočakávanú návštevu sa v ukrajinskom Užhorode pri slovenských hraniciach v nedeľu zastavila aj prvá dáma Spojených štátov Jill Bidenová, kde sa stretla s manželkou ukrajinského prezidenta Olenou Zelenskou.