Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Južná Kórea a USA uskutočnili námorné vojenské cvičenie pri Okinave

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Na cvičeniach sa zúčastnila aj 14.500 ton vážiaca juhokórejská výsadková loď Marado a torpédoborec Munmu.

Soul 4. júna (TASR) - Južná Kórea a USA v uplynulých dňoch uskutočnili spoločné vojenské cvičenia v medzinárodných vodách neďaleko japonského ostrova Okinava. Oznámila to v sobotu juhokórejská armáda. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Jonhap.

Zbor náčelníkov štábov (JCS) juhokórejskej armády oznámil, že tieto trojdňové manévre sa skončili v sobotu. "Južná Kórea a USA prostredníctvom spoločných cvičení útočnej skupiny posilňujú svoju odhodlanosť prísne reagovať na akúkoľvek provokáciu zo strany Severnej Kórey," uviedol JCS vo vyhlásení. Manévre podľa Zboru náčelníkov takisto potvrdzujú záväzok Spojených štátov poskytovať Soulu pomoc v oblasti odstrašovania hrozieb.

Na cvičeniach sa zúčastnila aj 14.500 ton vážiaca juhokórejská výsadková loď Marado a torpédoborec Munmu. Tieto plavidlá sa majú neskôr v júni zúčastniť na medzinárodných námorných cvičeniach pod vedením USA na Havaji.

Spojené štáty na manévroch pri Okinave využili lietadlovú loď USS Ronald Reagan, krížnik USS Antietam a ďalšie plavidlá.