Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Zahraničie

Južná Kórea hlási najvyšší nárast nových prípadov za tri týždne

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Väčšinu z nových prípadov hlásia z husto obývanej metropolitnej oblasti Soulu, kde žije asi polovica z 51 miliónov obyvateľov krajiny.

Soul/Peking 20. júna (TASR) - Južná Kórea hlásila v sobotu ďalších 67 prípadov nákazy novým koronavírusom. Ide o najvyšší denný nárast v krajine za posledné približne tri týždne, ktorý prichádza v čase vzrastajúceho trendu nových infekcií, informovala agentúra AP.

Celková bilancia epidémie v Južnej Kórei sa zvýšila na 12.373 prípadov nákazy a 280 úmrtí. Kórejské centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (KCDC) tiež oznámilo, že 10.856 z infikovaných sa už uzdravilo a 1273 zostáva v nemocniciach.

Z údajov centra vyplýva, že 31 z nových prípadov tvoria ľudia, ktorí prišli infikovaní zo zahraničia, zvyšní sa nakazili v rámci krajiny. Vyšší počet nových prípadov než je sobotňajších 67 Južná Kórea evidovala naposledy 26. mája, keď ich bolo 79.

Južná Kórea zaznamenáva ohniská nárastu prenosu nového koronavírusu od začiatku mája, keď zmiernila opatrenia tzv. sociálneho odstupu, píše AP. Väčšinu z nových prípadov hlásia z husto obývanej metropolitnej oblasti Soulu, kde žije asi polovica z 51 miliónov obyvateľov krajiny. Spojené boli najmä s nočnými klubmi, bohoslužbami, veľkým skladom elektronického obchodu a podomovými predajcami.

Pokles potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom medzitým hlásila čínska metropola Peking, kde naďalej platia sprísnené opatrenia zamerané na zastavenie šírenia choroby Covid-19. Úrady v sobotu oznámili 22 ďalších infikovaných v Pekingu a piatich v iných častiach Číny. Nové úmrtia krajina nehlásila, pričom v nemocniciach zostáva 308 ľudí.

Od opätovného výskytu nákazy v Pekingu minulý týždeň diagnostikovali v meste koronavírusové ochorenie celkovo 205 osobám. Najmenej dvaja pacienti sú v kritickom a 11 ďalší vo vážnom stave.