Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Južná Kórea opäť sprísni niektoré opatrenia v súvislosti s pandémiou

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Južná Kórea začala tento mesiac znovu otvárať školy. Všetci žiaci a študenti by sa do škôl mali vrátiť od 8. júna.

Soul 28. mája (TASR) - Južná Kórea od piatku na dva týždne opäť sprísni niektoré opatrenia v oblasti sociálnych kontaktov po tom, ako sa v krajine objavilo viacero ohnísk nákazy koronavírusom SARS-CoV-2. Informovala o tom vo štvrtok agentúra AFP.

Minister zdravotníctva Park Nung-hu oznámi, že v metropolitnej oblasti Soulu budú opäť zatvorené múzeá, parky a galérie. Úrady takisto vyzvali podniky, aby znova zaviedli karanténne opatrenia vrátane úpravy spôsobu výkonu práce.

Kórejské centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (KCDC) vo štvrtok potvrdilo 79 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 za uplynulých 24 hodín, uvádza agentúra Jonhap.

Nárast počtu prípadov zapríčinilo najmä šírenie nákazy v logistickom centre v meste Pučchon, kde má priestory spoločnosť Coupang, ktorá sa zaoberá elektronickým obchodovaním.

Počet nakazených v spojitosti so spoločnosťou dosiahol 82 a podľa KCDC sa môže ešte zvýšiť, pretože testovanie zamestnancov a ich rodinných príslušníkov pokračuje. Z doterajších 82 nakazených je 63 zamestnancov firmy a zvyšok sú osoby, ktoré s nimi boli v kontakte.

V súvislosti s firmou Coupang bude testovaných celkovom 4159 ľudí. Doposiaľ sa testovaniu podrobilo 83 percent z nich.

Južná Kórea začala tento mesiac znovu otvárať školy. Všetci žiaci a študenti by sa do škôl mali vrátiť od 8. júna. Otváranie škôl sa však podľa oneskorí v oblastiach, kde sa vyskytol komunitný prenos nákazy.