Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Kancelársku budovu v Južnej Kórei zachvátil požiar, hlásia obete

Záchranári a hasiči pracujú na mieste požiaru 9. júna 2022 v juhokórejskom meste Tegu. Najmenej sedem ľudí zahynulo a desiatky ďalších utrpelo zranenia pri štvrtkovom požiari kancelárskej budovy. Foto: TASR/AP

Podľa dostupných informácií zahynulo pri požiari minimálne sedem ľudí vrátane muža, ktorého polícia podozrieva zo založenia požiaru.

Soul 9. júna (TASR) - Najmenej sedem ľudí zahynulo a desiatky ďalších utrpeli zranenia pri štvrtkovom požiari kancelárskej budovy v juhokórejskom meste Tägu. Uviedli to miestni predstavitelia policajného a hasičského zboru, informuje TASR na základe správy agentúry AP.

Požiar vypukol o 10.55 h miestneho času na druhom podlaží sedemposchodovej budovy, uviedol zástupca hasičského zboru mesta Tegu.

Podľa dostupných informácií zahynulo pri požiari minimálne sedem ľudí vrátane muža, ktorého polícia podozrieva zo založenia požiaru. Viac ako 41 ľudí bolo zranených a 26 z nich bolo hospitalizovaných. Z budovy sa hasičom podarilo evakuovať všetkých ľudí.

Policajti zabezpečujú miesto požiaru 9. júna 2022 v juhokórejskom meste Tegu. Najmenej sedem ľudí zahynulo a desiatky ďalších utrpelo zranenia pri štvrtkovom požiari kancelárskej budovy.
Foto: TASR/AP


Predstaviteľ miestnej polície povedal, že bezpečnostné kamery zachytili podozrivého muža, ktorý v rukách zjavne držal nádrž, ktorú pravdepodobne použil pri založení ohňa. Všetky obete sa nachádzali v tej istej miestnosti, dodal.