Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Južná Kórea sprísňuje opatrenia proti šíreniu koronavírusu

Žena s rúškom na tvári kráča okolo bilbordu s opatrenia proti novému koronavírusu v Soule, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Najviac nových prípadov evidujú v metropolitnej oblasti Soulu.

Soul 28. augusta (TASR) - Južná Kórea zavedie od nedele prísnejšie opatrenia v širšej oblasti hlavného mesta Soul. Dôvodom je zastaviť nárast počtu osôb nakazených novým druhom koronavírusu. Informovala o tom v piatok agentúra AFP.

Kórea hlásila za posledný deň 371 nových prípadov nákazy, pričom trojciferné denné prírastky eviduje už 15. deň po sebe. Kórea dosiaľ celkovo zaznamenala 19.077 prípadov tejto infekcie a 316 úmrtí, uviedlo Kórejské stredisko pre kontrolu a prevenciu chorôb (KCDC).

Najviac nových prípadov hlásili práve v metropolitnej oblasti Soulu, kde žije zhruba polovica z 52 miliónov obyvateľov Južnej Kórey.

"Súčasná situácia v oblasti hlavného mesta je veľmi vážna. Vláda urobí všetko pre to, aby preventívnymi opatreniami zabránila šíreniu (nákazy)," povedal minister zdravotníctva Pak Nung-hu na tlačovej konferencii v Soule.

Na základe nových opatrení, ktoré budú platiť od 30. augusta do 6. septembra, budú zatvorené telocvične a ďalšie vnútorné športové zariadenia.

Reštaurácie a pekárne môžu byť otvorené iba do 21.00 h, neskôr bude povolené iba rozvoz a donáška.

Po tom, ako došlo k alarmujúcemu nárastu prípadov koronavírusovej infekcie, zakázali úrady od minulej stredy v metropolitnej oblasti veľké verejné zhromaždenia, zatvorili kostoly, múzeá i nočné podniky.