Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Zahraničie

Južná Kórea zaznamenala 13 nových prípadov nákazy koronavírusom

Dieťa sa hrá s mydlovými bublinami v zábavnom parku v Soule počas Dňa detí v utorok 5. mája 2020, archívne foto. Foto: TASR/AP

Nízky počet nových prípadov podnietil nádeje, že šírenie infekcie v novom ohnisku súvisiacom s nočnými klubmi v Soule je na ústupe.

Soul 17. mája (TASR) - Južná Kórea oznámila v nedeľu 13 nových prípadov nákazy koronavírusom za posledných 24 hodín, čo podnietilo nádeje, že šírenie infekcie v novom ohnisku súvisiacom s nočnými klubmi v Soule je na ústupe. Informovala o tom agentúra AP.

Nové údaje, ktoré zverejnilo Kórejské centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (KCDC), zvýšili celkovú bilanciu pandémie v krajine na 11.050 infikovaných a 262 úmrtí.

KCDC uviedlo, že 9888 z týchto ľudí sa už uzdravilo. Okrem toho 17.660 osôb podstupuje testy s cieľom zistiť, či sa novým druhom koronavírusu nenakazili.

Južná Kórea po niekoľkých týždňoch spomaľovania šírenia nákazy zaznamenala tento mesiac výraznejší nárast na približne 30 nových prípadov za deň. Väčšinu z týchto infikovaných spojili s nočnými klubmi v zábavnej štvrti Itchewon v hlavnom meste Soul. V sobotu sa však denný nárast znížil na 19 prípadov.

KCDC zatiaľ nespresnilo, koľko z najnovších 13 prípadov súvisí s nočnými klubmi v Itchewone.