Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Zahraničie

Kadyrov ponúkol Putinovi vyslanie ďalších bojovníkov na Ukrajinu

Na snímke Vladimir Putin. Foto: TASR/AP

Kadyrov na platforme Telegram napísal, že s Putinom diskutoval aj o hospodárskych problémoch a perspektívach Čečenska a pozval ho na návštevu regiónu.

Moskva 23. mája (TASR) - Čečenský vodca Ramzan Kadyrov v noci na štvrtok uviedol, že sa v Kremli stretol s ruským prezidentom Vladimirom Putinom a ponúkol mu vyslanie ďalších svojich bojovníkov na Ukrajinu. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters.

Kadyrov na platforme Telegram napísal, že s Putinom diskutoval aj o hospodárskych problémoch a perspektívach Čečenska a pozval ho na návštevu regiónu. V príspevku zverejnil aj spoločnú fotografiu.

Čečenský vodca tvrdí, že desaťtisíce "dobre vycvičených a vybavených bojovníkov zo záloh" sú pripravené bojovať za Rusko na Ukrajine, ak by bol vydaný takýto rozkaz. Celkovo už na Ukrajine slúžilo 43.500 čečenských mužov, z toho 18.000 dobrovoľníkov, dodal.

Kadyrov je vodcom Čečenskej republiky od 2007 a je veľkým podporovateľom Kremľa. Plne podporil anexiu Krymského polostrova aj ruskú vojenskú inváziu na Ukrajinu, ktorú nazval "veľkým džihádom". Dokonca vyzýval Rusko, aby proti Ukrajine nasadilo jadrové zbrane s nízkou účinnosťou.