Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Zahraničie

Kambodža deportovala Číňanku za znesvätenie záberov zosnulého kráľa

Žena sa modlí na smútočnej spomienke pre bývalého kambodžského monarchu Norodoma Sihanuka Foto: TASR/AP

Utorok bol v Kambodži dňom oficiálneho štátneho smútku za kráľa Norodoma Sihanuka, ktorý zomrel 15. októbra vo veku 89 rokov. Na čele svojej krajiny stál vyše 60 rokov.

Phnom Pénh 24. októbra (TASR) - Kambodžské úrady deportovali dnes z krajiny Číňanku, ktorú odsúdili za znesvätenie fotografií nedávno zosnulého kráľa Norodoma Sihanuka.

Žena pracovala v Kambodži ako kontrolórka v továrni na oblečenie. Kambodžský súd ju usvedčil z toho, že zničila Sihanukove fotografie, ktoré vzala robotníkom. Údajne bola presvedčená, že zamestnanci kvôli fotkám zanedbávali prácu.

Sudca jej vymeral podmienečný väzenský trest v trvaní jedného roka a pokutu vo výške 2,5 milióna kambodžských rielov (468 eur). Ženu deportovali letecky do čínskej provincie Kuang-tung.

Utorok bol v Kambodži dňom oficiálneho štátneho smútku za kráľa Norodoma Sihanuka, ktorý zomrel 15. októbra vo veku 89 rokov. Na čele svojej krajiny stál vyše 60 rokov. Telesné pozostatky panovníka budú tri mesiace vystavené k verejnej úcte v kráľovskom paláci v Phnom Pénhe.