Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Zahraničie

Počet prípadov nákazy koronavísom prekročil v Kanade 100 000

Na snímke pohľad do stanu v mobilnej nemocnici na štadióne Jacquesa Lemaireho počas pandémie koronavírusu v Montreale, archívne foto. Foto: TASR/AP

Za posledný deň pribudlo 190 nových prípadov v najľudnatejšej kanadskej provincii Ontário.

Ottawa 19. júna (TASR) – Počet prípadov nákazy koronavírusom v Kanade včera presiahol 100 000. Na svojej webovej stránke o tom informoval britský denník The Guardian.

Za posledný deň pribudlo 190 nových prípadov v najľudnatejšej kanadskej provincii Ontário. Kanada eviduje už 100 148 prípadov nákazy koronavírusom, 8 266 úmrtí a vyše 62 000 uzdravených.

Viac ako 80 percent úmrtí bolo zaznamenaných v opatrovateľských domovoch. Kanadské úrady priznávajú, že neboli pripravené na rýchlosť šírenia infekcie v týchto zariadeniach.

Epidemiologička Camille Lemieuxová z univerzity v Toronte označila rozsah pandémie v krajine za varovanie, že treba urgentne napraviť nedostatky „roztriešteného" systému kanadského zdravotníctva.

Napriek tomu, že obchody a podniky sa vo všetkých desiatich provinciách postupne začínajú otvárať, prísne opatrenia naďalej platia v dvoch najväčších mestách Montreal a Toronto.