Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Najmenej 70 protestujúcich kamionistov v Kanade zadržala polícia

Ľudia si fotia demonštrantov sediacich v nafukovacom bazéne s horúcou vodou počas pokračujúcich protestov vodičov kamiónov proti pandemickým opatreniam v Ottawe vo štvrtok 17. februára 2022. Foto: TASR/AP

Medzi zatknutými boli najmenej štyria vodcovia protestov.

Ottawa 19. februára (TASR) - Kanadská polícia v piatok v rámci rozsiahlej akcie, ktorej cieľom bolo ukončiť protesty vodičov kamiónov namierené proti pandemickým opatreniam, zadržala v Ottawe najmenej 70 ľudí. TASR správu prevzala od agentúr AP a AFP.

Proti demonštrantom zakročili stovky ozbrojených policajtov vrátane jazdeckej polície. Tí postupovali pomaly a demonštrantov postupne zatláčali. Polícia tiež z protestu odtiahla viac ako dvadsať vozidiel blokujúcich hlavné cestné ťahy, informovala AP.

Podľa dočasne povereného šéfa ottawskej polície Stevea Bella pri zákroku utrpel menšie zranenie jeden policajt, ale nikto z protestujúcich zranený nebol.

Polícia podľa svojich slov protestujúcich upozornila, že im hrozí vážny postih v prípade, ak svoje nezákonné konanie neukončia a neodtiahnu svoje vozidlá.

Medzi zatknutými boli najmenej štyria vodcovia protestov.

Sériu demonštrácií spustili kanadskí kamionisti 22. januára, keď žiadali zrušenie povinného očkovania proti koronavírusu, ktoré je v Kanade nutné pri návrate z USA. Ich požiadavky však teraz zahŕňajú zrušenie všetkých opatrení proti šíreniu koronavírusu a mnohí protestujúci vyzývajú aj na odstúpenie liberálnej vlády kanadského premiéra Justina Trudeaua.