Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Kanada pre „falošné“ referendá uvalí na Rusko ďalšie sankcie

Žena drží hlasovací lístok počas hlasovania v referende vo volebnej miestnosti 27. septembra 2022 v Melitopole na Ukrajine. Foto: TASR/AP

Kanada nikdy neuzná výsledky týchto referend ani pokusy Ruska o nelegálne anektovanie ukrajinských území, dodal Trudeau.

Ottawa 28. septembra (TASR) - Kanada uvalí nové sankcie v súvislosti s "falošnými" referendami v štyroch okupovaných oblastiach Ukrajiny, oznámil v stredu kanadský premiér Justin Trudeau. TASR správu prevzala z agentúry Reuters.

Kanada nikdy neuzná výsledky týchto referend ani pokusy Ruska o nelegálne anektovanie ukrajinských území, dodal Trudeau.

"Máme v úmysle uvaliť nové sankcie voči osobám a entitám, ktoré sa spolupodieľajú na tomto najnovšom pokuse o marenie princípu štátnej suverenity a nesú spoluzodpovednosť za prebiehajúce nezmyselné krviprelievanie na Ukrajine," uviedol šéf kanadskej vlády vo vyhlásení.

Trudeau ďalej dodal, že Kanada rokuje so svojimi medzinárodnými partnermi a spojencami o spoločnom odmietnutí nelegitímnych hlasovaní na okupovaných územiach Ukrajiny.

Ruskom dosadení predstavitelia v štyroch okupovaných ukrajinských oblastiach v utorok uviedli, že veľká väčšina sa po piatich dňoch hlasovania vyslovila za pričlenenie k Rusku, píše Reuters.