Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Kanada predĺžila uzatvorenie svojich hraníc s USA do 21. marca

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Tí, ktorí do Kanady pricestujú letecky, budú musieť od pondelka ísť na tri dni do karantény v hoteloch a na vlastné náklady.

Ottawa 20. februára (TASR) - Kanada ponechá svoje hranice s USA uzatvorené pre všetky osoby, ktoré nevykonávajú neodkladné cesty, do 21. marca. Oznámil to v piatok kanadský minister verejnej bezpečnosti Bill Blair, ktorého citovala tlačová agentúra AFP.

"Obmedzenia pre nie nevyhnutné cestovanie medzi Kanadou a Spojenými štátmi boli predĺžené do 21. marca 2021. Pri rozhodovaní budeme aj naďalej vychádzať z najlepších dostupných rád v oblasti verejného zdravia, aby sme Kanaďanov chránili pred (koronavírusovým ochorením) COVID-19," uviedol Blair na sociálnej sieti Twitter.

Hranice boli pôvodne uzatvorené v marci 2020 so zámerom spomaliť šírenie danej pandémie. Odvtedy sa ich uzatvorenie obnovovalo každý mesiac. Povolený je iba obchod s tovarom a nevyhnutné cestovanie.

Najnovšie rozšírenie týchto opatrení prichádza v čase, keď Kanada i USA síce zaznamenávajú výrazný pokles prípadov nákazy, ale v oboch krajinách zdravotnícke úrady registrujú infekčnejšie varianty nového druhu koronavírusu, čo predstavuje riziko.

Pandémia ochorenia COVID-19 si v Kanade vyžiadala už viac než 21.000 mŕtvych a v USA sa podpísala pod úmrtie takmer 500.000 ľudí.

Tí, ktorí do Kanady pricestujú letecky, budú musieť od pondelka ísť na tri dni do karantény v hoteloch a na vlastné náklady. Počas čakania na výsledok povinného PCR testu ich pritom čaká prísny dohľad úradov.

Ak výsledok ich testu bude negatívny, budú môcť dokončiť svoju celú 14-dňovú karanténu doma.