Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Kanadský premiér mal pozitívny test na koronavírus

Na archívnej snímke kanadský premiér Justin Trudeau. Foto: TASR/AP

Cítim sa dobre a tento týždeň budem pokračovať v práci na diaľku v súlade so zdravotnými nariadeniami, napísal Trudeau na Twitteri.

Montreal 31. januára (TASR) - Kanadský premiér Justin Trudeau v pondelok oznámil, že mal pozitívny výsledok testu na koronavírus, no nepociťuje žiadne vážne príznaky. Informovala o tom agentúra AFP.

Päťdesiatročný predseda vlády, ktorý je zaočkovaný a v januári dostal aj tretiu dávku vakcíny, minulý týždeň oznámil, že sa po vystavení nákaze koronavírusom izoluje.

"Dnes ráno som mal pozitívny test na covid. Cítim sa dobre a tento týždeň budem pokračovať v práci na diaľku v súlade so zdravotnými nariadeniami," napísal Trudeau na Twitteri.

Trudeau zároveň vyzval Kanaďanov, aby sa dali zaočkovať a prijali aj posilňujúcu dávku vakcíny, keďže krajina v súčasnosti bojuje s nárastom prípadov nákazy a hospitalizácií v dôsledku šírenia variantu omikron.

Provincia Ontário, kde Trudeau žije v hlavnom meste Ottawa, vyžaduje, aby nezaočkovaní ľudia po vystavení nákaze absolvovali desaťdňovú izoláciu.

Ontário, najľudnatejšia kanadská provincia, začne od pondelka uvoľňovať protipandemické obmedzenia. Opätovne sa tak otvoria reštaurácie, bary, športoviska a kiná.

V Kanade od začiatku pandémie zaznamenali už viac ako 2,9 milióna prípadov nákazy koronavírusom a viac ako 33.000 úmrtí.