Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Kanada uvalila ďalšie sankcie na ruský obranný sektor

Na snímke kanadský premiér Justin Trudeau počas prejavu na pôde Európskeho parlamentu v Bruseli 23. marca 2022. Foto: TASR/AP

Kanada podľa vyhlásenia tamojšej vlády od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu uvalila sankcie už na vyše 700 jednotlivcov, firiem a inštitúcií z Ruska, Bieloruska i Ukrajiny.

Washington 11. apríla (TASR) - Kanadská vláda v pondelok oznámila, že zavádza sankcie na spoločnosti pôsobiace v ruskom obrannom sektore. Zároveň informovala, že v súvislosti s ruskou inváziou na Ukrajinu zavažuje aj prijatie ďalších postihov, uvádza agentúra Reuters.

Pondelňajšie sankcie postihujú 33 inštitúcií, firiem a ďalších subjektov pôsobiacich v ruskom obrannom sektore. Ich dôvodom je podľa kanadskej vlády napomáhanie ruskej armáde pri invázii.

Tieto subjekty "poskytli priamu alebo nepriamu pomoc ruskej armáde a preto nesú spoluvinu na bolesti a utrpení prameniacom z nezmyselnej vojny Vladimira Putina na Ukrajine," uviedla kanadská vláda. "Kanada naďalej monitoruje situáciu, koordinuje (ďalšie) kroky so svojimi medzinárodnými partnermi a skúma možnosti ďalších (reštriktívnych) opatrení," dodala.

Kanada podľa vyhlásenia tamojšej vlády od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu uvalila sankcie už na vyše 700 jednotlivcov, firiem a inštitúcií z Ruska, Bieloruska i Ukrajiny, dodáva Reuters.