Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Silné búrky v Kanade si vyžiadali najmenej štyroch mŕtvych

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Podľa spoločností Hydro One a Hydro-Quebec zostalo v sobotu večer v týchto dvoch provinciách bez dodávok elektriny takmer 900.000 domácností.

Toronto 22. mája (TASR) - Najmenej štyria ľudia prišli o život v dôsledku silných búrok, ktoré v sobotu zasiahli kanadské provincie Ontário a Quebec. Bez dodávok elektriny zostalo takmer 900.000 domácností. TASR správu prevzala od agentúry AFP, ktorá o tom informovala v nedeľu.

Polícia v Ontáriu na Twitteri uviedla, že silná búrka si vyžiadala tri obete na životoch a niekoľko ďalších zranených. Jeden človek zomrel po páde stromu na obytný príves, v ktorom sa práve nachádzal. Ďalšia obeť, sedemdesiatnička, zomrela po tom, čo ju počas búrky zasiahol strom. Ďalšia osoba prišla o život v kanadskom hlavnom meste Ottawa, ale miestna polícia odmietla poskytnúť ďalšie podrobnosti.

Štvrtou obeťou bola žena okolo päťdesiatky. Utopila sa, keď sa jej čln v rieke Ottawa, ktorá tvorí hranicu medzi Ontáriom a Quebecom, počas búrky prevrhol, uviedla verejnoprávna televízia CBC s odvolaním sa na miestnu políciu.

Podľa spoločností Hydro One a Hydro-Quebec zostalo v sobotu večer v týchto dvoch provinciách bez dodávok elektriny takmer 900.000 domácností.

Úrad kanadskej vlády Environment Canada, ktorý vydal varovanie pred silnými búrkami, uviedol, že na niektorých miestach zaznamenali nárazy vetra s rýchlosťou až 132 kilometrov za hodinu.