Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Zahraničie

Kancelár Scholz sa pri behu zranil, zrušil účasť na kampaňovej akcii

Nemecký kancelár Olaf Scholz nastupuje do auta počas jeho návštevy trailového behu Berlínskeho múru v nemeckom meste Teltow 12. augusta 2023. Foto: TASR/AP

Jeho stretnutia nasledujúci týždeň to však neovplyvňuje.

Berlín 2. septembra (TASR) - Nemecký kancelár Olaf Scholz spadol a zranil sa, keď si bol v sobotu zabehať. Zrušil preto účasť na plánovanej nedeľnej kampaňovej akcii v spolkovej krajine Hesensko, informovala hovorkyňa vlády tlačovú agentúru DPA.

Hovorkyňa v sobotu uviedla, že 65-ročný kancelár pri behu spadol a má na tvári udreniny a modriny. Potvrdila tým skoršie správy nemeckých médií.

Jeho stretnutia nasledujúci týždeň to však neovplyvňuje.

Scholz mal v nedeľu v meste Bad Homburg pomôcť v kampani regionálnym kandidátom, ktorí sa za jeho Sociálnodemokratickú stranu Nemecka (SPD) uchádzajú vo voľbách 8. októbra o kreslo v parlamente spolkovej krajiny Hesensko.

Hlavná kandidátka Nancy Faeserová, spolková ministerka vnútra, ktorá má záujem stať sa premiérkou Hesenska, spustí kampaň v nedeľu, ako bolo plánované, oznámila tamojšia SPD.

Okrem postu v nemeckej vláde v Belíne je Faeserová aj líderkou stredoľavej SPD v Hesensku.

V tejto spolkovej krajine sa nachádza tiež finančná metropola Nemecka, Frankfurt nad Mohanom, a žije tam šesť miliónov obyvateľov. Hesensko je preto pre SPD dôležitým volebným testom.

Očakáva sa, že na spustení kampane v nedeľu bude prítomný aj minister obrany Boris Pistorius.