Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Kanye West má zablokované účty na sieťach pre antisemitské výroky

Na archívnej snímke zo 17. novembra 2019 americký reper Kanye West. Foto: TASR/AP

Spoločnosť Twitter v nedeľu informovala, že rapper Ye zverejnil tvít, ktorý je v rozpore s pravidlami používania jej služieb.

Washington 10. októbra (TASR) - Americký rapper Kanye West, momentálne vystupujúci pod menom Ye, má zablokované účty na Twitteri a Instagrame. Spôsobili to jeho príspevky, ktoré obe spoločnosti vyhodnotili ako antisemitské. TASR správu prebrala v pondelok z agentúry AP.

Spoločnosť Twitter v nedeľu informovala, že rapper Ye zverejnil tvít, ktorý je v rozpore s pravidlami používania jej služieb.

Kanye West-Ye totiž na Twitteri napísal, že čoskoro vyhlási bojovú pohotovosť zameranú voči židom. Odkazoval pritom na termín, ktorý sa na označenie stupňa pohotovosti používa v americkej armáde. V tom istom tvíte, ktorý neskôr Twitter odstránil, dodal: "Vy sa so mnou zahrávate a snažíte sa zablokovať každého, kto oponuje vašej agende".

Účet Kanyeho Westa na Instagrame zablokovala spoločnosť Meta Platforms po tom, čo v ňom obvinil svojho rapperského kolegu Seana "Diddyho" Combsa z toho, že ho ovládajú židia. Combs totiž kritizoval tričko s nápisom "White Lives Matter", ktoré mal černošský rapper Kanye West oblečené na nedávnej módnej prehliadke v Paríži. Uvedený slogan v USA často používajú stúpenci nadradenosti bielej rasy.