Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Karabašské sily zajali teroristu zo sýrskeho mesta Hamá

Na snímke arménski dobrovoľníci v meste Askeran v separastickom regióne Náhorný Karabach. Foto: TASR/AP

Arménsko a Azerbajdžan, dve bývalé sovietske republiky, sú už desaťročia v konflikte o Náhorný Karabach, etnicky arménsku oblasť, ktorá sa odtrhla od Azerbajdžanu vo vojne v 90. rokoch.

Jerevan 30. októbra (TASR) - Ozbrojené sily medzinárodne neuznaného Náhorného Karabachu zajali teroristu zo sýrskeho mesta Hamá bojujúceho ako žoldnier za Azerbajdžan. Podľa agentúry TASS o tom informovala v piatok hovorkyňa arménskeho ministerstva obrany Šušan Stepaňanová. Zverejnila aj videozáznam z výsluchu zajatca.

"Jednotky obrannej armády zajali teroristu a prvý výsluch dokazuje prítomnosť platených teroristov v prvej línii azerbajdžanskej armády... Pochádza zo sýrskeho mesta Hamá," uviedla Stepaňanová.

Arménsko a Azerbajdžan, dve bývalé sovietske republiky, sú už desaťročia v konflikte o Náhorný Karabach, etnicky arménsku oblasť, ktorá sa odtrhla od Azerbajdžanu vo vojne v 90. rokoch. Konflikt si už vyžiadal asi 30.000 obetí na životoch. Ťažké boje v oblasti opäť prepukli 27. septembra a odvtedy pokračujú, napriek opakovanému vyhláseniu prímeria.