Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Zahraničie

Karol III. koncom októbra uskutoční štátnu návštevu Kene

Na archívnej snímke britský kráľ Karol III. Foto: TASR/AP

Kenský prezident William Ruto pozval kráľovský pár na návštevu v období príprav na oslavy 60. výročia vyhlásenia nezávislosti od Británie.

Londýn 11. novembra (TASR) - Britský kráľ Karol III. a jeho manželka kráľovná Kamila koncom októbra odcestujú na štvordňovú štátnu návštevu Kene, oznámil v stredu Buckinghamský palác. TASR správu prevzala z tlačovej agentúry AFP.

"Kráľ a kráľovná uskutočnia štátnu návštevu Kene od utorka 31. októbra do piatka 3. novembra 2023, aby oslávili vrelé vzťahy medzi oboma krajinami a silné, dynamické partnerstvo, ktoré naďalej vytvárajú," uviedol Buckinghamský palác.

Kenský prezident William Ruto pozval kráľovský pár na návštevu v období príprav na oslavy 60. výročia vyhlásenia nezávislosti od Británie.

"Kráľ a kráľovná navštívia okres Nairobi, okres Mombasa a okolité oblasti," uviedol palác. Ich program bude odzrkadľovať spoluprácu oboch krajín v rôznych oblastiach.

Vo vyhlásení sa taktiež uvádza, že obe strany sa snažili "zvýšiť prosperitu, bojovať proti zmene klímy, podporovať príležitosti pre mladých ľudí a zamestnanosť, presadzovať udržateľný rozvoj a vytvoriť stabilnejší a bezpečnejší región".

Bude to prvá návšteva kráľa Karola III. v niektorej z krajín britského Spoločenstva národov od nástupu na trón v septembri minulého roka.