Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Zahraničie

V Katalánsku zadržali muža podozrivého z vraždy troch bezdomovcov

Ilustračné foto. Foto: Beth Galí a BB+GG Architects

Od 19. marca zavraždili v Barcelone už štyroch ľudí bez domova. Tri obete objavili v uplynulých dvoch týždňoch. Všetky zomreli následkom úderu do hlavy.

Barcelona 28. apríla (TASR) – Polícia dnes zadržala 35-ročného Brazílčana podozrivého z vraždy troch ľudí bez domova v Barcelone. Informovala o tom agentúra AFP.

Katalánska regionálna polícia - Mossos d'Esquadra - zatkla muža v meste Sant Cugat del Valles, na okraji Barcelony, iba niekoľko hodín po tom, ako v centre katalánskeho hlavného mesta objavili telo bezdomovca ubitého na smrť.

Telo vykazovalo známky násilnej smrti. Našli ho v oblasti, v ktorej v uplynulých týždňoch zaznamenali aj ďalšie dve vraždy bezdomovcov, uviedla policajná hovorkyňa. Podľa vyhlásenia polície obeť utrpela poranenie hlavy rovnako ako ďalšie dve obete.

Polícia identifikovala podozrivého vďaka výpovediam svedkov a záznamom z bezpečnostných kamier. "Spôsob správania tejto osoby nenechal obetiam žiadne možnosti obrany. Násilie bolo neprimerané a neodôvodnené," uviedol vedúci vyšetrovateľ Joan Carles Granja. "Vraždy ľudí bez domova na uliciach sa skončili," uistil.

Polícia nezverejnila meno podozrivého. V stanovisku však uviedla, že už má záznam v trestnom registri za krádež v španielskej Zaragoze. "Nevylučujeme, že trpí nejakou duševnou poruchou," povedal Granja.

Ulice Barcelony sú vyľudnené od 14. marca, keď španielska vláda zaviedla obmedzenie pohybu v dôsledku pandémie koronavírusu SARS-CoV-2. Ľudia môžu z domu vychádzať iba na nákup potravín, liekov či na prechádzku so psom.

Pre bezdomovcov Barcelona zriadila prístrešky, mnohí sa však rozhodli pokračovať v živote na ulici.

Od 19. marca zavraždili v Barcelone už štyroch ľudí bez domova. Tri obete objavili v uplynulých dvoch týždňoch. Všetky zomreli následkom úderu do hlavy.

Miestne médiá informovali, že ďalšie úmrtie polícia spojila s bitkou dvoch bezdomovcov.