Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

V Kazachstane havarovalo lietadlo, zahynulo 22 ľudí

Lietadlo sa zrútilo v Kazachstane. Foto: TASR/AP Photo

Nedošlo k výbuchu ani požiaru. Lietadlo sa len zrútilo na zem.

Almaty 29. januára (TASR) - Havária lietadla kazašskej leteckej spoločnosti SCAT si dnes vyžiadala 22 obetí, keď stroj na vnútroštátnej linke spadol neďaleko bývalej kazašskej metropoly Almaty.

Námestník šéfa kazašského úradu pre výnimočné situácie Jurij Iľjin v telefonickom rozhovore s agentúrou Reuters z miesta nešťastia pri obci Kyzyl-Tu uviedol, že zahynulo všetkých 22 ľudí na palube.

"Nedošlo k výbuchu ani požiaru. Lietadlo sa len zrútilo na zem," konštatoval Iľjin.

Podľa ruskej agentúry Interfax, odvolávajúcej sa na ten istý zdroj, sa v lietadle nachádzalo päť členov posádky, ostatní boli cestujúci. Stroj podľa kazašskej agentúry smeroval z letiska v meste Kokčetau na severe Kazachstanu do Almaty, bývalého hlavného mesta stredoázijskej republiky.

V čase incidentu bolo Almaty a okolie zahalené do hustej hmly, napísal spravodajský server ruskej televízie. Príčina havárie nebola bezprostredne známa.

Lietadlo sa stratilo z radarov dispečerov o 13.15 h miestneho času (08:15 SEČ). Kazašská agentúra Tengri uviedla, že išlo o lietadlo typu Bombardier CRJ-200, vyrobené v Kanade.

Minulý mesiac prišlo v Kazachstane pri leteckom nešťastí o život 27 ľudí pri páde armádneho lietadla neďaleko mesta Šymkent na juhu krajiny.