Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Kim Čong-un s dcérou sledoval štart balistickej strely Hwasong-17

Na snímke Kim Čong-un, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Kórejská ľudovodemokratická republika odpálila Hwasong-17 v piatok napriek varovaniu USA pred ostrejšou vojenskou reakciou.

Soul 19. novembra (TASR) - Severokórejský vodca Kim Čong-un sa v sobotu prvýkrát objavil na fotografiách so svojou dcérou. TASR o tom informuje podľa správ agentúr AFP a Reuters.

Na sérii obrázkov vidno rozžiareného Kim Čong-una pred obrovskou raketou Hwasong-17, ktorý za ruku drží mladé dievča v bielej bunde a červených topánkach. Na ďalších fotografiách spoločne pozorujú úspešné odpálenie rakety.

Severokórejský režim doteraz nikdy oficiálne nepotvrdil, či Kim Čong-un má deti. V sobotu štátna agentúra KCNA uviedla, že "spolu so svojou milovanou dcérou a manželkou" v piatok dohliadal na odpálenie medzikontinentálnej balistickej strely (ICBM) Hwasong-17.

Kórejská ľudovodemokratická republika odpálila Hwasong-17 v piatok napriek varovaniu USA pred "ostrejšou vojenskou reakciou". Kim v spoločnosti dcéry povedal, že vyhrážky USA a ich spojencov podnietili jeho krajinu, aby "urýchlila posilnenie svojho ohromného jadrového odstrašovania".

"Kim Čong-un slávnostne vyhlásil, že ak budú nepriatelia naďalej predstavovať hrozby... naša strana a vláda rozhodne zareagujú na jadrové zbrane jadrovými zbraňami a na totálnu konfrontáciu totálnou konfrontáciou," uviedla KCNA.

Kim sa podľa juhokórejskej špionážnej agentúry oženil s manželkou Ri Sol Ju v roku 2009. V nasledujúcom roku porodila ich prvé dieťa, druhé a tretie sa narodili v rokoch 2013 a 2017, uviedla agentúra. Doteraz jediné potvrdenie o existencii jeho detí bolo z roku 2013. Bývalá hviezda NBA Dennis Rodman po návšteve KĽDR tvrdil, že sa stretol aj s Kimovou dcérkou Ju Ae. Severokórejský vodca bol "dobrý otec", povedal vtedy Rodman.