Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Kličko: 270.000 odberných miest v Kyjeve ostáva bez elektriny

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Dodávky vody do oblastí na východ od rieky Dneper už obnovili, pričom technici pracujú na ich obnovení aj v západnej polovici mesta.

Kyjev 31. októbra (TASR) - Približne 270.000 odberných miest v Kyjeve je naďalej bez elektriny a 40 percent spotrebiteľov ostáva odpojených od dodávok vody v dôsledku ranných raketových útokov ruskej armády. Informuje o tom TASR na základe správy americkej televízie CNN, odvolávajúcej sa na starostu Kyjeva Vitalija Klička.

Bezprostredne po útokoch bolo bez vody 80 percent Kyjeva a 350.000 odberných miest ostalo bez elektriny.

Dodávky vody do oblastí na východ od rieky Dneper už obnovili, pričom technici pracujú na ich obnovení aj v západnej polovici mesta. Elektrina by podľa Klička mala začať ísť o 21.00 – 22.00 h miestneho času (20.00 – 21.00 h SEČ).

"Avšak aj po obnovení dodávok elektriny budú pokračovať odstávky, pretože situácia je komplikovaná," napísal Kličko na sociálnej sieti Telegram.

Od 1. novembra sa zároveň preriedi grafikon kyjevského metra s cieľom šetriť elektrinu. Kličko pripomenul, že na niektorých trolejbusových linkách z toho istého dôvodu jazdia od 20. októbra autobusy.