Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Zahraničie

Kličko: Mestečká Kyjeva sú napriek sľubom Ruska stále bombardované

Bývalý ukrajinský boxer Vladimir Kličko (uprostred) a jeho brat - kyjevský starosta Vitalij Kličko utešuje ženu na mieste zničených obytných budov počas 23. dňa ruskej invázie na Ukrajinu 18. marca 2022 v Kyjeve. Foto: TASR/AP

Podľa starostu sú mestá severozápadne od Kyjeva ako Irpiň, Boroďanka a Hostomeľ ostreľované aj po tom, čo ukrajinskí bojovníci zahnali ruských vojakov.

Kyjev 1. apríla (TASR) - Starosta ukrajinského Kyjeva Vitalij Kličko v piatok vyhlásil, že bombardovanie satelitných mestečiek v blízkosti hlavného mesta prebieha napriek sľubom Ruska, že z tejto oblasti stiahne svojich vojakov. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Kličko pre britskú stanicu Sky News povedal, že zvuky výbuchov počuje "bez prestávky počas dňa a noci".

Podľa starostu sú mestá severozápadne od Kyjeva ako Irpiň, Boroďanka a Hostomeľ ostreľované aj po tom, čo ukrajinskí bojovníci zahnali ruských vojakov. Kličko upozornil, že boje neustávajú ani v Brovaroch východne od Kyjeva.

Ľudí, ktorí sa po správach o údajnom stiahnutí ruských vojakov možno chcú vrátiť do Kyjeva, Kličko vyzval, aby počkali "niekoľko týždňov" na to, ako sa situácia vyvinie.