Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zahraničie

Klimatickí aktivisti výsmešne upravili volebné plagáty CDU

Na snímke výsmešný volebný plagát, ktorý rozvešali aktivisti z environmentálneho hnutia Extinction Rebellion 24. februára 2021 v Štuttgarte. Foto: TASR/AP

Hoci oranžové plagáty hnutia na prvý pohľad vyzerajú ako skutočné volebné plagáty CDU, pôvodné heslá sú na nich sarkasticky pozmenené.

Stuttgart 25. februára (TASR) - Aktivisti z environmentálneho hnutia Extinction Rebellion rozvešali vo viacerých mestách nemeckej spolkovej krajiny Bádensko-Württembersko výsmešné plagáty odkazujúce kriticky na klimatickú politiku vládnej Kresťanskodemokratickej únie (CDU). Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA.

Hnutie Extinction Rebellion známe organizovaním štrajkov a protestných akcií týkajúcich sa boja proti klimatickej zmene rozvešalo desiatky plagátov v mestách Stuttgart, Freiburg, Heidelberg, Ulm, Karlsruhe a Konstanz.

Hoci oranžové plagáty hnutia na prvý pohľad vyzerajú ako skutočné volebné plagáty CDU, pôvodné heslá sú na nich sarkasticky pozmenené. Uvádzajú napríklad, že CDU nezáleží na budúcnosti detí či planéte a stará sa len o dostatok pracovných miest.

"Deň za dňom sa naše životné podmienky o trochu zhoršujú, a to aj na základe klimatickej politiky CDU, ktorá síce predstiera, že koná proti klimatickej kríze, no jej činy sú úplne protikladné," povedal hovorca protestného hnutia Simon Meier. "Preto sme (ich) plagáty prispôsobili realite," zdôvodnil s tým, že aktivisti sú si vedomí, že konali nelegálne a CDU ich môže žalovať.