Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Klinika v Srbsku hlási vyše 80 infikovaných zdravotníkov a pacientov

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Odhalili, že koronavírusom je infikovaných až 67 zamestnancov nemocnice a 14 pacientov.

Belehrad 6. apríla (TASR) - Nemocnicu v srbskom hlavom meste výrazne zasiahla pandémia koronavírusu. Belehradská klinika Dedinje špecializovaná na liečbu kardiovaskulárnych chorôb v pondelok oznámila, že eviduje 81 pozitívne testovaných lekárov, zdravotných sestier i pacientov.

"Začalo sa to štyrmi pacientmi, ktorí nemali príznaky,"
uviedol pre srbskú televíziu TV Prva riaditeľ kliniky Milovan Bojič. Symptómy ochorenia u nich zistili až po vykonaných operačných zákrokoch, informovala agentúra DPA.

Následné testy odhalili, že koronavírusom je infikovaných až 67 zamestnancov nemocnice a 14 pacientov. Bojič povedal, že nakazených pacientov premiestnili do špeciálnych nemocníc zriadených pre ľudí s koronavírusom.

Belehradská klinika Dedinje bola počas pandémie koronavírusu poverená vykonávaním naliehavých kardiovaskulárnych lekárskych zákrokov.

Počas uplynulého víkendu zasiahol koronavírus aj nemocnicu v srbskom meste Čuprija ležiacom zhruba 150 kilometrov južne od Belehradu. Nakazilo sa tam najmenej deväť lekárov. Obdobný osud postihol aj belehradskú gynekologickú kliniku Narodni front, ktorá počas víkendu informovala o 46 nakazených zdravotníkoch.