Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Kolín nad Rýnom sa stará o hladné holuby počas pandémie

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Kŕmenie holubov je v Kolíne nad Rýnom pritom zvyčajne zakázané.

Kolín nad Rýnom 6. mája (TASR) - Nemecké mesto Kolín nad Rýnom pristúpilo k nezvyčajnému opatreniu, ktorého účelom je zabezpečiť, aby tamojšie holuby nezostali v čase koronavírusovej pandémie a prázdnych ulíc bez potravy.

Príslušné úrady vydali povolenia pre približne 25 ochrancov prírody, ktorí môžu prikrmovať holubov na určitých lokalitách, informovala v stredu agentúra DPA s odvolaním sa na kolínsky magistrát.

Kŕmenie holubov je v Kolíne nad Rýnom pritom zvyčajne zakázané, a tým, ktorí toto nariadenie porušujú, hrozí pokuta do výšky 1000 eur.

Miestne úrady však v marci zohľadnili obavy ochranárov, že vtáky takisto trpia následkom prísnych karanténnych podmienok zavedených v súvislosti s koronavírusovou pandémiou. Podľa nich boli v meste viackrát spozorované "oslabené a hladujúce holuby".

Hladné holuby teraz môžu nájsť potravu na niekoľkých turisticky najvyhľadávanejších lokalitách Kolína nad Rýnom vrátane centrálneho námestia pred ikonickou Katedrálou sv. Petra.

Keďže Nemecko postupne začína zmierňovať karanténne opatrenia, čoskoro sa ukončí aj táto špeciálna iniciatíva, pripomenul hovorca kolínskej radnice.