Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Kolóny na hraniciach s Chorvátskom a Rakúskom sa čakajú aj v pondelok

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Motoristi smerujúci do Rakúska cez tunel Karavanky musia pred jeho vstupom očakávať asi päť kilometrovú zápchu, podobné problémy sú aj na rakúskej strane.

Ľubľana 31. júla (TASR) - Hustá dovolenková premávka v nedeľu spomalila dopravu na hlavných ťahoch medzi Rakúskom a Chorvátskom. Slovinské Dopravné informačné centrum očakáva na cestách ešte horšie podmienky v pondelok. TASR o tom informuje na základe správy agentúry STA.

Dopravné zápchy sú v nedeľu na hraničných priechodoch s Chorvátskom v oboch smeroch. Motoristi smerujúci do Rakúska cez tunel Karavanky musia pred jeho vstupom očakávať asi päť kilometrovú zápchu, podobné problémy sú aj na rakúskej strane.

Tento a ďalšie dva víkendy sú na slovinských cestách najrušnejšie víkendy leta. "Toto leto sa takmer vždy v pondelok na diaľnici Primorska a na obchvate Ľubľany vytvorili dlhé zápchy. Bolo to aj preto, že po víkende sa môžu nákladné autá vrátiť na cestu," vysvetľuje Dopravné informačné centrum. "Pokiaľ nedôjde k nehode, premávka prebieha relatívne hladko. V prípade nehody však musia motoristi počítať s dlhými zápchami."