Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Pri pokuse o útek z kolumbijskej väznice zahynulo najmenej 49 ľudí

Členovia väzenskej stráže a bezpečnostných jednotiek stoja pred budovou väzenia v kolumbijskom meste Tuluá 28. júna 2022. Foto: TASR/AP

Dosluhujúci kolumbijský prezident Iván Duque vyjadril solidaritu s rodinami obetí a nariadil vyšetriť okolnosti tejto tragédie.

Bogota 28. júna (TASR) - Pri pokuse o útek z väzenia na juhozápade Kolumbie prišlo v utorok o život najmenej 49 ľudí a desiatky ďalších osôb utrpelo zranenia. TASR správu prevzala od agentúry AFP.

Hovorca väzenskej správy potvrdil, že vo väznici v meste Tuluá zomrelo 49 trestancov s tým, že bilancia je predbežná a "môže sa zmeniť".

K tragédii došlo pri pokuse väzňov o útek, po ktorom nasledoval požiar, informovala rozhlasová stanica Caracol Radio s odvolaním sa na tamojšie úrady. Podľa nej bolo zranených viac ako 40 ľudí.

Dosluhujúci kolumbijský prezident Iván Duque vyjadril solidaritu s rodinami obetí a nariadil vyšetriť okolnosti tejto tragédie. Počet mŕtvych však neuviedol.

Väzenské nepokoje s obeťami na životoch nie sú v krajinách Latinskej Ameriky neobvyklé. V susednom Ekvádore pri šiestich nepokojoch od začiatku roku 2021 zomrelo takmer 400 väzňov.