Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Zosuvy pôdy v Kolumbii si vyžiadali najmenej osem mŕtvych

Ilustračná snímka. Foto: TASR

K zosuvu pôdy došlo v blízkosti mýtnej stanice približne 60 kilometrov od hlavného mesta. Hasiči evakuovali desiatky preživších, šiestich previezli do nemocnice.

Bogota 18. júla (TASR) - Najmenej osem mŕtvych a približne 20 nezvestných si v Kolumbii vyžiadali zosuvy pôdy spôsobené silným dažďom, oznámili v utorok miestne úrady. TASR správu prevzala z tlačovej agentúry AFP.

Medzi obeťami sú i dve deti. K zosuvu pôdy došlo v blízkosti mýtnej stanice približne 60 kilometrov od hlavného mesta. Hasiči evakuovali desiatky preživších, šiestich previezli do nemocnice.

Nešťastie sa stalo na ceste spájajúcej kolumbijskú metropolu Bogota s juhovýchodnou časťou tejto juhoamerickej krajiny neďaleko mesta Quetame, uviedol riaditeľ civilnej obrany Jorge Díaz pre televíznu stanicu Noticias Caracol.

Most spájajúci Bogotu s mestom Villavicencio je zničený. K náhlemu zvýšeniu hladiny miestnej rieky došlo po niekoľkých dňoch výdatných dažďov. Najviac postihnutou oblasťou je Naranjal, kde stúpajúca voda zničila najmenej 20 domov.

Na videu nahranom na sociálnych sieťach je vidieť padajúci dom, keďže pôdu pod ním strhla rozvodnená rieka. Kolumbijský prezident Gustavo Petro vyjadril rodinám obetí na Twitteri "úprimnú sústrasť".